Betoninjectie

Om scheuren en holle ruimten in het beton te herstellen kan er gekozen worden voor betoninjectie. Er wordt met betoninjectie één van de verschillende polyurethaanharsen onder een gecontroleerde in de opening geïnjecteerd. Op deze wijze kan er tot diep in de constructie doorgedrongen worden en kunnen scheuren of holle ruimten volledig gevuld worden met de hars.

Betoninjectie

 

Betoninjectie technieken

Er zijn verschillende technieken die gebruikt kunnen worden. De te gebruiken techniek is afhankelijk van zaken zoals de soort en diepte van de schade en van het doel van de reparatie. Betoninjectie kan namelijk verschillende doeleinden hebben, bijvoorbeeld om een constructie structureel te versterken, te repareren of om elastisch af te dichten.

Scheuren in het beton kunnen ontstaan als de aanwezige krachten of spanningen groter zijn dan de weerstand van het beton. De trekvastheid en buigtrekvastheid van beton, en met name van vers beton, is zeer minimaal. Veel scheuren in het beton ontstaan dan ook door trekkrachten en buigkrachten.

Scheuren beton

Verschillende mogelijke oorzaken van scheuren in beton staan hieronder beschreven:
• Scheurvorming door gewicht
• Scheurvorming door krimp
• Scheurvorming door bewegingen in de ondergrond
• Scheurvorming door thermische invloeden